středa 20. února 2008

Black Mountain - In The Future

Black Mountain jsou kapelou, se kterou ve svém okolí moc úspěch nemám. Nutím ji skoro všem a skoro nikdo ji neocení. Nechápu to. Mě tahle kanadská alternativně indie rocková kapela uhranula už svým prvním albem.
A svým v lednu vydaným druhým počinem si u mě reputaci rozhodně nepohoršili. In The Future je skvělé album. Je skvělé od první Stormy High na prvním disku do poslední Black Cat na disku druhém (druhý disk se třemi písněmi je součástí limitované edice, na prvním disku je písní deset).
In The Future je album, kde se pomalejší pasáže, inspirované, stejně jako na debutu, 60. a 70. lety , střídají s pořádnými rockovými nátěry (ale žádný hardcore). Aranže jsou skvělé, Black Mountain nenudí ani chvilku (většinu lidí prý ano - ale oni tomu nerozumí :), prostě, pořád se něco děje. Pravda, je to trochu náročnější. Přece jen Deluxed edition trvá 72 minut, běžná pak 57, navíc některé skladby jsou opravdu dlouhé (Tyrants 8:02, Bright Lights 16:41 - obě dvě patří mezi vrcholy alba). Ale stojí to za to. Poslouchat tohle album je nádherným kulturním zážitkem.

Tyrants mp3

Žádné komentáře: